WEDSTRIJD United '76 Schoten - ZVK Celtic Houthalen '94  1 - 5  (0-4)

DATUM 25-01-2013  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften trokken zonder Longo (bus gemist), Battista F. (werk), Molemans & Ercole (gekwetst) richting Schoten. Maar de overigen waren gebrand om de lange rit naar Schoten niet voor niets te doen.

Zo kon Dalia na vier minuten een hoekschop met een mooie actie punteren. Doelman De Ren lost en El Mansouri bedankt, 0-1. Celtic dicteert de wet en na veertien minuten kan Battista A. mooi uittikken met Hasdo, om uiteindelijk Elia te laten scoren, 0-2. Na vier minuten een nieuwe en knappe ééntijdsaanval via Battista A. tot bij Elia, die tegen de lat knalt. Bijloos volgt attent en scoort de 0-3. Na twintig minuten zet Bijloos goed druk, geeft de veroverde bal mee in de loop van El Mansouri, maar zijn poging botst op De Ren. Battista A. volgt goed en puntert de 0-4 tegen de netten. Een minuutje later rukt Celtic nog eens op met een mannetje meer in de aanval, waarin Dalia inspeelt op Bijloos, doch ook zijn poging treft de paal.

Na de pauze moet Hasdo al meteen de score verhogen, maar doet dit niet. Schoten komt dan aan 2 goede kansen waarbij de thuisspelers eerst botsten op een attente Di Stefano. De tweede poging wordt over geschoten door Somers. Na veertien minuten kom Verbrugghe nog eens aan een kans voor Schoten, maar Di Stefano staat attent te keepen. Als Bijloos op het half uur naar binnen komt en verschroeiend uithaalt staat het al 0-5. Doch op een hoekschop kan Loerinckx de eerredder scoren. De score loopt niet meer op en dus wordt de 1-5 eindstand vastgelegd. De beloften nemen nu de pole positie over van Noorderwijk, dat vanavond vrij was.